nederland

Ruud de Wild krijgt programma bij BNR

Door ANP - 01 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Ruud de Wild krijgt een dagelijkse radioshow bij BNR Nieuwsradio. De dj keert terug op de radio, nadat hij vorig jaar bij Radio 538 moest stoppen met zijn middagshow. De Wild begint op 5 september met het nieuwe programma BNR Ask Me Anything, waarin hij elke dag vragen beantwoordt over een actueel thema.

De vragen, bijvoorbeeld over de brexit of Panama Papers, komen van de radioluisteraars, waarbij vooral veel gebruik wordt gemaakt van social media. ,,Werken bij BNR Nieuwsradio en zeker met dit programma is een grote eer voor me”, zo reageert de radiomaker op zijn nieuwe baan. ,,Het sluit bovendien naadloos aan bij de nieuwe weg die ik ben ingeslagen.”

De 47-jarige De Wild won vorig jaar nog de Marconi Oeuvre Award 2015, de vakprijs voor radiomakers. Met zijn show Ruuddewild.nl was hij sinds 1999 te horen op 3FM, Radio 538, Qmusic en sinds 2010 weer op Radio 538.