nederland

Taakstraf van 25 uur voor Ratelband

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband (67) moet een taakstraf van 25 uur uitvoeren voor het mishandelen van zijn ex-vrouw. Dat heeft de rechter in Den Haag woensdag bepaald in hoger beroep.

Er was door het Openbaar Ministerie een werkstraf van tachtig uur en een maand voorwaardelijke cel geëist. Dat de daadwerkelijke straf lager uitvalt, komt volgens de rechter onder meer door de nadelige gevolgen die de positiviteitsgoeroe heeft gehad van de media-aandacht rondom zijn zaak.

Ratelband is veroordeeld voor het feit dat hij zijn ex op 8 december 2013 in Rotterdam opzettelijk tegen beide benen heeft geschopt. Dat gebeurde in het bijzijn van hun twee jonge kinderen. Een van de kinderen riep tot twee keer toe ,,papa niet schoppen”, blijkt uit geluidsopnamen die de ex-vrouw heimelijk van de mishandeling had gemaakt.

Ratelband was niet aanwezig bij de uitspraak.