nederland

Tips in zoektocht naar overvallers

Door ANP - 28 juli 2016

DRIEBERGEN (ANP) – Verschillende tips zijn binnengekomen in de zoektocht naar drie ex-RAF-leden die zich mogelijk in Nederland bevinden. Dat heeft de Landelijke Eenheid van de politie donderdagochtend laten weten. De tips worden onderzocht.

Dinsdag werd een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor mensen die tips hebben die leiden tot de aanhouding van de Duitse overvallers.

Het gaat om oud-leden van de Duitse terreurgroep RAF: Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette. Zij hebben zich tussen 2011 tot 2016 waarschijnlijk schuldig gemaakt aan zes gewelddadige overvallen op supermarkten en twee op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen. De politie denkt dat het drietal mogelijk in Nederland woont, omdat daar voor het laatst hun mobiele telefoon is gebruikt. De verdachten zijn vuurwapengevaarlijk.