nederland

Twee Nederlandse VN-militairen gedood in Mali

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – In Mali zijn woensdag bij een oefening twee Nederlandse blauwhelmen om het leven gekomen. Een derde Nederlandse militair raakte zwaargewond. Dat maakte het ministerie van Defensie bekend.

De omgekomen militairen zijn de 29-jarige sergeant der 1e klasse Henry Hoving en de 24-jarige korporaal Kevin Roggeveld. Een soldaat der 1e klasse van 23 jaar raakte zwaargewond.

Beide omgekomen militairen zijn afkomstig van de mortiergroep van de Charlie-compagnie van 13 Infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade in Assen. De zwaargewonde militair is een collega van dezelfde eenheid. Hij is inmiddels geopereerd in een militair hospitaal in Kidal.

Het ongeluk gebeurde ten zuiden van Kidal, op bijna 300 kilometer van Gao. Daar is de Nederlandse hoofdmacht gestationeerd voor deelname aan de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma). Voor deze missie van de Verenigde Naties zijn zo’n vierhonderd Nederlandse militairen naar Mali uitgezonden.