nederland

Twee VN-militairen in Mali gedood

Door ANP - 06 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – Twee VN-militairen zijn woensdag in Mali door een explosie om het leven gekomen. Een andere VN-militair raakte gewond. Dat heeft Minusma, de VN-missie in Mali, gemeld.

De explosie had plaats in Kidal, in het noordoosten van het Afrikaanse land. Over de nationaliteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Ook Nederlanders doen mee aan de militaire missie. Het Nederlandse ministerie van Defensie geeft om 20.00 uur een ingelaste persconferentie over ‘actuele gebeurtenissen’ in Mali.

De Verenigde Naties (VN) proberen de veiligheid en stabiliteit in Mali te herstellen. Dit gebeurt met de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission in Mali (Minusma). Nederland levert sinds april 2014 een belangrijke bijdrage aan deze VN-missie. De missie loopt tot eind 2016.