nederland

Utrechtse Stadsmedaille voor Janine Jansen

Door ANP - 03 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Violiste Janine Jansen is zondag in muziekcentrum TivoliVredenburg onderscheiden met de Zilveren Stadsmedaille van de gemeente Utrecht. Ze ontving de medaille uit handen van locoburgemeester Kees Diepeveen voor haar ,,inspirerende bijdrage aan het muziekklimaat in Utrecht.”

Jansen is een internationaal bekende solovioliste. Ze wordt beschouwd als de beste van haar generatie. Haar concerten en cd’s zijn ongekend populair.

De violiste was de afgelopen dertien jaar artistiek leider van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Ze heeft zich daarnaast ingespannen om de culturele sector in Utrecht internationaal op de kaart te zetten, liet de gemeente weten.

Jansen kreeg de medaille ter gelegenheid van haar afscheid als artistiek leider van het Kamermuziek Festival.