nederland

Verdacht pakketje onder auto Kok blijkt bom

Door ANP - 04 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het voorwerp dat dit weekend onder de auto van ex-crimineel en misdaadjournalist Martin Kok is gevonden, blijkt daadwerkelijk een explosief te zijn. De politie heeft dat maandag bevestigd, Kok liet het zelf ook op Twitter weten.

Kok vond zaterdag het pakketje onder zijn auto, de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het vervolgens onschadelijk gemaakt. De auto stond geparkeerd op de Amsteldijk in Amsterdam en is meegenomen voor onderzoek.

Kok publiceerde eerder op zijn website Vlinderscrime.nl passages uit een verhoor van Willem Holleeder bij de rechter-commissaris. Die moest hij in april op last van de rechter weer verwijderen.

De Amsterdamse politie hield in januari twee mannen aan voor het beschieten van het huis en de auto van Kok in november vorig jaar.