nederland

Verdachte gewond door schoten politie

Door ANP - 25 juli 2016

LEIDEN (ANP) – Een 40-jarige man uit Leiden is maandagavond gewond geraakt, toen de politie schoot tijdens zijn aanhouding. De politie wil nog niet veel kwijt over wat er precies is gebeurd. Agenten waren bij zijn flat aan de Arendshorst omdat hij, met een vrouw, moest worden aangehouden in verband met een geweldsmisdrijf. De man was mogelijk in het bezit van een vuurwapen.

Op het moment dat de man omstreeks 20.00 uur zijn flat aan de Arendshorst verliet, kwam het tot een confrontatie met de agenten, die vervolgens een aantal schoten losten.

De man is naar het ziekenhuis gebracht; hoe ernstig hij gewond is geraakt, is niet bekendgemaakt. De Rijksrecherche zal, zoals gebruikelijk in dergelijke gevallen, het onderzoek naar dit incident doen.