nederland

Vier doden na ongeluk in Stieltjeskanaal

Door ANP - 09 juli 2016

COEVORDEN (ANP) – Door een ongeluk in het Drentse Stieltjeskanaal zijn zaterdag vier mensen om het leven gekomen. Het gaat om drie volwassenen en een kind, meldde de politie zaterdagmiddag.

Ze zaten in een auto met aanhanger die bij Coevorden aan het einde van de ochtend in het kanaal terechtkwam. Voorbijgangers zagen de auto het water in rijden en alarmeerden de politie. Een van hen sprong het water in, maar kon volgens de politie niets meer voor de inzittenden doen.

Duikers haalden de inzittenden uit het water, maar reanimatie mocht volgens de politie niet meer baten. ,,De vier inzittenden hebben het helaas niet gered. De hulpdiensten hebben alles op alles gezet. Helaas zonder resultaat”, aldus de politie.

Onderzoek

Een duikteam van de brandweer en een traumahelikopter werden bij het ongeluk ingezet. Vanwege de reddingsoperatie werd het scheepvaartverkeer in het kanaal stilgelegd.

De politie licht eerst de nabestaanden in voordat nadere gegevens over de slachtoffers worden bekendgemaakt. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het eenzijdig ongeval.