nederland

Vroege Vogels genomineerd voor Gouden Roos

Door ANP - 13 juli 2016

HILVERSUM (ANP) – De uitzending ‘European Dawn Chorus’, waar het VARA-radioprogramma Vroege Vogels op 1 mei onderdeel van was, is genomineerd voor een Gouden Roos in de categorie Radio-evenementen. Dat heeft de VARA woensdag gemeld.

In het programma, een initiatief van de Ierse radio, werd het ontwaken van de vogels in heel Europa gevolgd. Eerst in Moskou en met de zonsopkomst mee in Noorwegen, Nederland, Engeland en Ierland werd er geluisterd naar de ochtendzang van vogels. In Nederland waren vanaf de Mokbaai op Texel nachtegalen, rietzangers en grote sterns te horen. De vogels werden daar gespot door Vroege Vogels-verslaggever Rob Buiter.

Het programma werd in Nederland uitgezonden op 1 mei van 03.00 tot 07.00 uur. Daarna zond Vroege Vogels tussen 09.00 en 10.00 uur nog een compilatie uit van de mooiste momenten van die nacht.

De uitreiking van de Rose d’Or Awards is op 13 september in Berlijn.