nederland

Zeeuw scheurt met 130 kilometer door dorpje

Door ANP - 29 juli 2016

MIDDELBURG (ANP) – Een 23-jarige man uit Middelburg heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met 130 kilometer per uur door het dorpje Aagtekerke was gescheurd. Daar is slechts 30 kilometer per uur toegestaan.

Surveillerende agenten zagen donderdagnacht een personenauto met hoge snelheid rijden tussen Domburg en Aagtekerke. Omdat zij de bestuurder wilden aanspreken op zijn gevaarlijke rijgedrag, besloten zij de auto te volgen. Met snelheden die opliepen tot ongeveer 130 kilometer per uur jakkerde de man door Aagtekerke en Grijpskerke richting Middelburg. In de Zeeuwse hoofdstad kon hij worden aangehouden.

De man weigerde een verklaring te geven voor zijn rijgedrag. Volgens de politie was hij niet onder invloed. De officier van justitie bepaalt later of en wanneer de man zijn rijbewijs terugkrijgt.