nederland

Zeker 500 miljoen schade door noodweer

Door ANP - 28 juli 2016

DEN HAAG (ANP) – De extreme hoos- en hagelbuien eind juni in grote delen van Nederland hebben een schade van zeker 500 miljoen euro veroorzaakt aan woningen, auto’s en agrarische bedrijven. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. De schade kan nog oplopen, omdat vanwege de uitzonderlijke omvang verzekeraars nog bezig zijn met de inventarisatie en afhandeling van claims.

De schade aan personenauto’s, caravans en woonhuizen komt volgens de eerste telling uit op 325 miljoen euro. In 40 procent van de gevallen gaat het om schade aan woningen. De verzekerde zakelijke schade bedraagt volgens de eerste berekeningen 175 miljoen euro, waarvan het grootste deel in de agrarische hoek zit.

De totale schade ligt hoger, want niet iedereen heeft zich verzekerd tegen deze vormen van weerschade.