nederland

Zilveren medaille voor museumdirecteur Pijbes

Door ANP - 01 juli 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vertrekkend directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes heeft vrijdagavond de Zilveren Medaille van de gemeente Amsterdam ontvangen. Burgemeester Eberhard van der Laan reikte hem de onderscheiding uit.

Pijbes was sinds 2008 directeur van het Rijksmuseum. Onder zijn leiding werd het museum grondig verbouwd. ,,Wim Pijbes heeft deze renovatie tot een goed einde weten te brengen. Met de voltooiing in 2013 was het Museumplein af en werd het plein weer het middelpunt van museaal Nederland”, aldus de gemeente Amsterdam.

De Zilveren Medaille wordt toegekend aan personen die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam.

Pijbes wordt per 1 augustus directeur van het nieuwe Museum Voorlinden in Wassenaar. Daarin komt de collectie van kunstverzamelaar Joop van Caldenborgh.