nederland

Zomercarnaval R’dam verloopt probleemloos

Door ANP - 30 juli 2016

ROTTERDAM (ANP) – De straatparade van het Rotterdamse Zomercarnaval is zaterdag zonder noemenswaardige incidenten verlopen. ,,Er waren niet meer meldingen dan op een gewone zaterdagmiddag in de Rotterdamse binnenstad”, zei een woordvoerder van de politie.

Zo’n 2500 dansers en danseressen en dertig praalwagens trokken vanaf 13.00 uur door het centrum van Rotterdam. Volgens woordvoerder Rodney Lont van organisatiebureau Ducos was de sfeer geweldig. ,,Vorig jaar ging de straatparade niet door vanwege het slechte weer. Hierdoor zat iedereen nu vol energie om er een feest van te maken”, zei Lont.

Hoeveel bezoekers de editie 2016 van het Zomercarnaval heeft getrokken kan Lont pas in de loop van zaterdagavond zeggen.

Uit veiligheidsoverwegingen was bezoekers gevraagd niet met een rugzak naar de straatparade te komen. Of iedereen zich daaraan gehouden heeft, is niet bekend.