nederland

100.000 bezoekers bij Olympic Experience

Door ANP - 20 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – Op de voorlaatste dag heeft de Olympic Experience in Den Haag zaterdagmiddag de 100.000ste bezoeker verwelkomd.

Op het strand van Scheveningen verraste olympisch kampioen judo Mark Huizinga (Sydney 2000) samen met de Braziliaanse brassband Fidelinas de Haagse Marion Vink als recordbezoekster. Ze kreeg een complete outfit van TeamNL aangeboden.

Volgens Huizinga, ambassadeur van de olympische belevenis op Nederlandse bodem, overtreft het aantal bezoekers ,,onze stoutste verwachtingen”. Het bestaansrecht van het evenement voor fans van het Nederlands olympisch team heeft zich volgens de judoka wel bewezen.

De Olympic Experience duurt tot en met zondag, de slotdag van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Bezoekers kunnen er de prestaties van de Nederlandse sporters in Rio volgen, maar ook zelf sporten uitproberen. Het evenement is mede georganiseerd door 28 sportbonden.