nederland

45 Nederlanders met problemen op Sziget

Door ANP - 17 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – Tijdens het meerdaagse popfestival van Sziget in de Hongaarse hoofdstad Boedapest hebben 45 Nederlanders aangeklopt bij de Nederlandse ambassade. Vijf van hen zijn gearresteerd voor zaken die met drugs te maken hadden en twee moesten voor behandeling naar een ziekenhuis.

Het festival duurde van woensdag 10 tot en met dinsdag 16 augustus. Er komen jaarlijks meer dan 400.000 mensen op af, onder wie deze keer 16.000 Nederlanders. De Nederlandse ambassade had in samenwerking met een aantal andere Europese diplomatieke vertegenwoordigingen een pop-up ambassade op het festivalterrein.

De meeste landgenoten die zich tot de ambassade wendden, deden dat voor onder meer wegens diefstal of van verlies van reisdocumenten, telefoons, geld en andere persoonlijke bezittingen. Twintig mensen ontvingen een zogeheten laissez passer, een vervangend reisdocument om terug te kunnen keren naar Nederland.

Of de gearresteerden weer vrij zijn, kon Buitenlandse Zaken niet zeggen.