nederland

50PLUS weer met Krol verkiezingsstrijd in

Door ANP - 22 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – Een offensief om werklozen van 45 jaar en ouder aan een baan te helpen, een fikse verlaging van het eigen risico in de zorgverzekering en verlaging van de AOW-leeftijd. Dat zijn belangrijke punten uit het verkiezingsprogramma van 50PLUS, dat maandag is gepresenteerd. Henk Krol is opnieuw lijsttrekker.

Volgens 50PLUS zijn de ouderen door de andere politieke partijen de afgelopen jaren ,,schromelijk veronachtzaamd” en ,,ongenadig hard gepakt”. Ouderen hebben de afgelopen jaren het meest moeten inleveren, stelt de partij. Ouderen worden door andere partijen benaderd als een ,,financieel en een zorgprobleem”.

De partij wil het huidige pensioenstelsel behouden, een einde aan de marktwerking in de zorg en een gemeentelijk basispakket voor thuiszorg. Ook wil 50PLUS een vaccinatieprogramma voor ouderen waarbij zij ingeënt worden tegen bijvoorbeeld gordelroos en longontsteking.