nederland

80 kinderen weg bij ‘Gülenschool’ Amsterdam

Door ANP - 29 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Bij de vermeende Gülen-basisschool de Witte Tulp in Amsterdam Osdorp zijn zeker tachtig van de vierhonderd leerlingen van school gehaald. Volgens een medewerker wordt de Turkse school deze week extra beveiligd.

De uitschrijvingen houden vermoedelijk verband met de couppoging in Turkije en de grimmige sfeer die is ontstaan in de Turkse gemeenschap tussen aanhangers van president Erdogan en aanhangers van spiritueel leider Fethullah Gülen. Erdogan verwijt de laatste achter de coup te zitten.

Een woordvoerster van de vereniging van schoolbesturen in Amsterdam kon maandag nog niet aangeven hoeveel kinderen in totaal zijn uitgeschreven in de hoofdstad. Dat komt omdat er eerst een andere school gevonden moet worden voordat dit mogelijk is.

Vorige week werd al bekend dat tientallen kinderen in Rotterdam door hun ouders zijn uitgeschreven van scholen die gelieerd zijn aan Gülen.