nederland

A1 bij Diemen dicht, veel hinder verwacht

Door ANP - 19 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – De A1 Amsterdam-Amersfoort/Almere is vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandag 05.00 uur dicht tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. In de tegenovergestelde richting zijn tussen die twee knooppunten minder rijstroken beschikbaar, en tussen zondagavond en maandagochtend 05.00 is ook die rijrichting helemaal afgesloten.

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten voor zeer ernstige hinder. Verkeer richting Amersfoort en Almere moet flink omrijden: helemaal via Utrecht (A2, A12, A27).

Tijdens het weekend wordt de A1 richting Amersfoort verlegd naar de nieuw aangelegde, verbrede route, onder het nieuwe aquaduct door – een betonnen bak waar de Vecht doorheen wordt geleid. Ook wordt de oude spoorbrug over de A1 gesloopt en de nieuwe spoorbrug op het spoor aangesloten. Om die reden rijden er vanaf vrijdagavond ook geen treinen tussen Almere-Oostvaarders, Weesp en Naarden-Bussum. Dat duurt tot vrijdag 26 augustus.

Rijkswaterstaat drukt bezoekers van festival Lowlands, het hele weekend in Biddinghuizen, op het hart om ruim op tijd te vertrekken en goed naar de reisinformatie te kijken. Maandag gaat de nieuwe verbindingsboog A9/A1 open, die het knooppunt Diemen gaat ontlasten.