nederland

A1 naar Amsterdam uiterlijk 16.00 uur open

Door ANP - 22 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – Het verkeer kan maandag vanaf uiterlijk 16.00 uur, dus voor de avondspits, weer gebruikmaken van alle rijstroken van de A1 tussen Amersfoort en Amsterdam. ,,Dat de weg niet al eerder is vrijgegeven, heeft te maken met het feit dat het asfalt nog moest afkoelen”, aldus een woordvoerder. ,,Anders wordt het nieuwe asfalt kapotgereden.”

Rijkswaterstaat waarschuwde zondag al dat weggebruikers door uitgelopen wegwerkzaamheden rekening moesten houden met vertragingen en gaf het advies zoveel mogelijk thuis te werken of de spits te mijden.

In de ochtendspits liep de vertraging uiteindelijk op tot ongeveer veertig minuten en op de A27 was het drukker dan normaal door mensen die de omleidingsroute namen.