nederland

Acht jaar geëist voor dodelijke aanrijding A2

Door ANP - 29 augustus 2016

UTRECHT (ANP) – Tegen een 46-jarige man die vorig jaar op de A2 een dodelijk ongeluk veroorzaakte, waardoor de vader van een gezin om het leven kwam en vijf anderen zwaargewond raakten, is voor de rechtbank in Utrecht acht jaar cel geëist.

De man reed onder invloed van speed met een snelheid van 220 kilometer per uur achterop de auto van het gezin. Die sloeg daardoor over de kop en schoof nog tientallen meters door over de snelweg. Twee kinderen zijn door het ongeval blijvend gehandicapt geraakt.

Volgens de aanklager heeft de man op geen enkel moment geremd voordat het ongeluk gebeurde. Hoewel hij door de speed op het moment van de aanrijding psychotisch was, wrijft het Openbaar Ministerie hem de botsing zwaar aan. Naast de celstraf eist het OM een ontzegging van de rijbevoegdheid van tien jaar als hij eenmaal vrij komt.