nederland

Ajax-supporters belaagd in Deventer

Door ANP - 28 augustus 2016

DEVENTER (ANP) – Twee Ajax-supporters zijn zondagavond na de voetbalwedstrijd Go Ahead Eagles – Ajax belaagd door fans van de club uit Deventer. Op het parkeerterrein van het stadion in Deventer omsingelde een grote groep Go Ahead-aanhangers de twee bezoekers en ontstond een dreigende situatie, meldt de politie.

Een van de twee mannen vluchtte in zijn auto van het parkeerterrein en werd daarbij achtervolgd. De andere man werd op de parkeerplaats belaagd. Niemand raakte gewond.

De gemeente kondigde een noodverordening af rond de wedstrijd in Deventer, uit angst dat een groot aantal Ajax-fans zonder kaartje naar de stad zou afreizen voor een gewelddadig treffen met supporters van de thuisclub.

Rustig

De noodverordening verbood fans van de club uit Amsterdam zich zonder toegangskaartje voor de wedstrijd in de stad te begeven. Een woordvoerder van de gemeente liet zondag weten dat het rond de wedstrijd rustig is gebleven en dat de gevreesde massale toestroom uit Amsterdam uitbleef.

De twee belaagde Ajax-supporters hadden allebei een kaartje voor de hoofdtribune in het stadion.