nederland

Alweer vertraging door ‘Verstappen-files’

Door ANP - 28 augustus 2016

SPA-FRANCORCHAMPS (ANP) – Voor de tweede dag op rij staan er lange files richting het Belgische Spa-Francorchamps, waar de Nederlandse coureur Max Verstappen zondag in de Formule 1-wedstrijd meerijdt. Tussen Luik en Spa-Francorchamps staat het vast, wat zo’n twee uur vertraging oplevert. Ook op de E25, de snelweg van Maastricht naar Luik loopt het vol. Door wegwerkzaamheden is aan beide zijden maar een rijstrook open.

De ANWB adviseert om via Aachen naar Luik te rijden. De laatste file richting Spa is daarmee niet te vermijden, maar de eerste files vanuit Nederland wel.

Veel Nederlanders kochten een toegangskaart voor de Formule 1-wedstrijd, juist omdat de 18-jarige Verstappen meedoet. Ook zaterdag ontstonden veel files richting Spa-Francorchamps.