nederland

Beloning voor tip over moordenaar agent

Door ANP - 19 augustus 2016

KRALENDIJK (ANP) – Het Openbaar Ministerie op Bonaire heeft donderdagavond (lokale tijd) een beloning van 10.000 dollar (ruim 8800 euro) uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van degene die een Nederlandse agent doodschoot.

De 45-jarige agent werd woensdagavond doodgeschoten tijdens een achtervolging. De man was met collega’s afgegaan op een melding van een overval in een huis. Toen de politie aankwam, vluchtten de overvallers weg.

De Nederlander rende achter de daders aan. In een vuurgevecht dat daarbij ontstond werd de man, die sinds 2013 op Bonaire werkte, dodelijk getroffen.

Volgens het OM ging het om een gewelddadige overval waarbij onder meer een kind werd bedreigd met een vuurwapen. Justitie roept de bevolking op alert te zijn op het feit dat één van de overvallers tijdens de overval krassen in het gezicht heeft opgelopen.

Bonaire is sinds 2010 een bijzondere gemeente van Nederland.