nederland

Boeren bezien juridische stappen na noodweer

Door ANP - 18 augustus 2016

MAARHEEZE (ANP) – Circa honderd boeren die in juni werden getroffen door noodweer hebben donderdagvond in Maarheeze een informatiebijeenkomst bezocht over juridische stappen met betrekking tot de schade die ze opliepen. Ze overwegen de stappen tegen verzekeringsmaatschappijen en hun tussenpersonen, omdat niet iedereen een (volledige) vergoeding heeft gekregen.

Door noodweer vooral in het zuidoosten van het land ontstond eind juni een schade van 500 miljoen euro. Vooral veeboeren hadden de indruk goed verzekerd te zijn, maar kregen bij hun claim geen of deels een uitkering. Er wordt nu gesteggeld of het noodweer onder storm- of hagelschade valt. Ook zijn boeren het oneens dat ze minder uitgekeerd krijgen vanwege leeftijd en constructie van hun panden of ze vinden dat de tussenpersonen hen slecht hebben geïnformeerd.

Op de bijeenkomst spraken advocaten en een onafhankelijke contra-expert, aldus woordvoerder Henk Antonissen namens enkele bedrijven. Hij zegt dat de aanwezigen nu gaan bezien of ze individueel of collectief procedures beginnen.