nederland

Bomdreiger A4 op vrije voeten

Door ANP - 02 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De 41-jarige man die maandag in een NS-bus op de A4 een opmerking maakte over een bom, is dezelfde dag nog na verhoor door de politie vrijgelaten. Hij blijft echter wel verdachte van bedreiging, maakte de politie dinsdag bekend.

Over zijn motief is nog niks bekend. De politie wil inhoudelijk niks zeggen over zijn verklaring. Eerder al werd bekend dat hij zou zijn geschrokken van de commotie en dat het niet zo was bedoeld. Volgens de politie heeft hij voordat een arrestatieteam hem aanhield, zijn excuses aangeboden aan de passagiers.

Bij de politie kwam even voor 09.00 uur een melding binnen dat er in een bus op de A4 ter hoogte van Sloten een man zat die had gedreigd dat in de bus zou ontploffen. Een passagier die hem dit had horen zeggen, stapte naar de buschauffeur die vervolgens alarm sloeg. De bestuurder stopte de bus en verliet op aanwijzing van de politie samen met de andere passagiers de bus.

De verdachte bleef bij het voertuig en werd aangehouden. In de bus lagen geen explosieven. Door het incident was de snelweg richting Den Haag enige tijd afgesloten.