nederland

D66 wil ‘kansen voor iedereen’

Door ANP - 26 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – D66 wil ongelijke kansen in de samenleving bestrijden. Ook wil de partij investeren in de toekomst met geld voor onder meer onderwijs, innovatie, cultuur en defensie. Dat staat in het verkiezingsprogramma dat vrijdag is gepresenteerd onder de naam ‘Samen sterker – kansen voor iedereen’.

D66 wil onder meer ‘brede buurtscholen’ waar ,,ieder kind vanaf 2 jaar gelijke kansen krijgt” door goed onderwijs en waar aandacht is voor gezond leven. Ook zijn investeringen nodig in docenten. Die moeten bovendien door meer regels en minder lesuren de ruimte krijgen om goed onderwijs te geven.

D66 wil ongelijke kansen ook verkleinen door de tweedeling aan te pakken die is ontstaan door vaste en tijdelijke arbeidscontracten. Een vast contract moet voor iedereen bereikbaar zijn, als het aan D66 ligt.

De partij handhaaft de pro-Europese standpunten. D66 wil wel een democratischer en slagvaardiger Europa.