nederland

Daverend applaus voor Van Gelder op Lowlands

Door ANP - 21 augustus 2016

BIDDINGHUIZEN (ANP) – Onder luid gejuich en applaus maakte turner Yuri van Gelder zondag zijn entree op Lowlands. De organisatie van het festival had de in opspraak geraakte topsporter uitgenodigd om zijn olympische act op het hoofdpodium in Biddinghuizen uit te voeren.

Al lang voor aanvang van de turnact stroomde de grootste tent op het festivalterrein vol met slaperige nieuwsgierigen. Even na de aangekondigde 12.30 uur maakte Van Gelder zijn opwachting.

Als een ware rockster pakte hij even zijn moment voor de uitgelaten mensenmassa, om daarna op een pompende housebeat zijn olympische oefening te turnen aan twee ringen die uit het dak van de tent naar beneden kwamen. De topsporter genoot zichtbaar van de aandacht van het Lowlandspubliek.

Na zo’n tien minuten was het gedaan met de show. Van Gelder maakte als dank nog een ererondje over het podium. ,,Hartstikke fijn dat jullie dit hebben willen zien. Een volle zaal, daar hou ik van!”, aldus Van Gelder, die voor de olympische finale van afgelopen maandag door NOC*NSF naar huis werd gestuurd wegens wangedrag.