nederland

Demonstratie Koerden rustig verlopen

Door ANP - 20 augustus 2016

ROTTERDAM (ANP) – Een demonstratie van een groep Koerden in Rotterdam is zaterdag zonder incidenten verlopen. Dat heeft de politie Rotterdam gezegd. Rond de 150 Koerden liepen een optocht van het Stadhuisplein naar het Schouwburgplein. Ze demonstreerden voor de vrijlating van Abdullah calan, de leider van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, die in Turkije in de gevangenis zit.

De politie was erbij om te zorgen dat de Koerden en een groep Turkse tegenstanders uit elkaar werden gehouden. Dat verliep volgens plan. De enige confrontatie die kort op vlamde was toen de demonstratie al afgelopen was en beide partijen op weg naar huis even in elkaars vaarwater terecht kwamen. De ME, die nog ter plekke was, drukte de onrust meteen de kop in, aldus de politie. Er is niemand aangehouden.