nederland

Diploma voor studenten na kortgeding

Door ANP - 31 augustus 2016

ZWOLLE (ANP) – Tien leerlingen van het Zwolse roc Landstede die via EuroPort Business School (EPBS) een opleiding volgden krijgen alsnog een diploma. Zij hadden eerder deze week een kort geding aangespannen omdat ze zich benadeeld voelden in een conflict tussen beide onderwijsinstellingen.

De leerlingen dachten een diploma door Landstede uitgereikt te krijgen, maar die instelling beweerde dat tussen de leerlingen en deze school geen onderwijsovereenkomst is gesloten. De rechter bepaalde echter dat die overeenkomst er wel was en dat de eindexamencommissie alsnog moest kijken wie voldoende heeft gepresteerd om toch een diploma te krijgen.

Tien leerlingen krijgen woensdagmiddag alsnog het diploma uitgereikt, aldus een woordvoerder van Landstede. Eén heeft onvoldoende gepresteerd. Bij negen anderen, die nog niet klaar waren, volgt later een beoordeling.

Landstede en EPBS zijn in conflict mede na negatieve publiciteit rond deze laatste opleiding. EPBS verloor in april haar accreditatie voor hbo-opleidingen. Het ministerie van Onderwijs meende dat het onderwijs van onvoldoende kwaliteit was.