nederland

Eigenaren geldkantoren opgepakt

Door ANP - 24 augustus 2016

ROTTERDAM (ANP) – De politie in Rotterdam-Zuid heeft de afgelopen weken vier eigenaren van geldkantoren opgepakt voor witwassen. De mannen worden ervan verdacht via drie verschillende agentschappen van Money Transfer tienduizenden euro’s crimineel geld te hebben weggesluisd naar het buitenland.

Vermoedelijk misbruikten ze de identiteitsgegevens van onschuldige, nietsvermoedende klanten om hun criminele transacties te verhullen. De politie verdenkt meerdere geldkantoren van witwassen en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Dinsdagochtend hield de politie twee broers (22 en 32) uit Rhoon aan, die samen op Slinge en de Krabbendijksestraat in Rotterdam twee agentschappen beheren voor het sturen van geld naar het buitenland. Op 9 augustus werden al twee mannen uit Den Haag (26 en 29) ingerekend voor het ondersteunen van criminele activiteiten via hun geldkantoor op de Beijerlandselaan.