nederland

Eind gemaakt aan vleesverkoop via Facebook

Door ANP - 27 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – De NVWA heeft zaterdag een eind gemaakt aan de verkoop van vlees aan particulieren via een besloten Facebookgroep. Op drie locaties in het land zijn de administratie en vleesproducten in beslag genomen. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit laten weten.

Leden van die besloten groep op Facebook konden bestellingen plaatsen, waarna het vlees eens per week werd geleverd. Maar dat werd ongekoeld vervoerd, voldeed niet aan de etiketteringseisen en ook de houdbaarheid was niet duidelijk. Zeker met het warme weer is dat gevaarlijk, stelt de NVWA. Ook daarom is de eigen inlichtingen- en opsporingsdienst erop afgestuurd. Onderzocht wordt nu nog waar het vlees vandaan komt.

Omroep Brabant meldt dat het onder meer gaat om de Stichting Boodschappenbank in Haaren. Daar is zaterdag 700 tot 900 kilo vlees meegenomen. Dat zou worden bezorgd bij minderbedeelden. Een medewerker bestrijdt dat er iets niet goed zou zijn met het vlees.