nederland

Granaataanval Göteborg mogelijk wraakactie

Door ANP - 23 augustus 2016

GTEBORG (ANP) – De granaataanval op een appartement in de Zweedse stad Göteborg waarbij in de nacht van zondag op maandag een Nederlands jongetje omkwam, was volgens de Zweedse politie mogelijk een wraakactie. Op het adres in Biskopsgrden woonde iemand die is veroordeeld voor een dodelijke schietpartij vorig jaar in een eethuis in de buurt, zei de politie.

De achtjarige jongen woonde niet in de flat, maar in het Engelse Birmingham. Volgens de Birmingham Mail was hij in Zweden op familiebezoek. Ook zijn ouders zouden de Nederlandse nationaliteit hebben. De Zweedse politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Vermoedelijk is er een handgranaat naar binnen gegooid. Op dat moment waren er meerdere kinderen en een paar volwassenen in het huis.