nederland

Half miljoen bezoekers voor de Uitmarkt

Door ANP - 28 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De 39e editie van de Uitmarkt in Amsterdam is bezocht door ruim een half miljoen mensen uit het hele land. Traditiegetrouw was het evenement op het Museumplein, maar volgend jaar verhuist het naar het Oosterdok. Dat maakte de Stichting Uitmarkt zondagavond bekend.

In 2017 wordt de jubileumeditie gehouden rond het Muziekgebouw aan ’t IJ, NEMO, het Marineterrein en het Scheepvaartmuseum. De daaropvolgende jaren vindt het evenement steeds op een andere locatie in de hoofdstad plaats.

Op de Uitmarkt kregen mensen dit weekend een voorproefje van het nieuwe culturele seizoen in Nederland, met meer dan 350 gratis optredens.

Vorig jaar waren er ook al ongeveer 500.000 mensen op de Uitmarkt afgekomen.