nederland

‘Indringer’ in schoen verpest triatlon Klamer

Door ANP - 20 augustus 2016

RIO DE JANEIRO (ANP) – Triatlete Rachel Klamer controleert haar materiaal altijd uitvoerig en bij de Olympische Spelen wordt dat ook nog eens tig keer gedaan door beveiligers en de organisatie. Toch belandde er zaterdag voor de olympische triatlon iets in haar rechterschoen, waardoor Klamer haar kansen op een hoge klassering zag vervliegen. ,,Ik kreeg mijn schoen eerst al niet aan en toen dat wel gelukt was, voelde ik dat er iets in zat”, vertelde de Europees kampioene van 2013 aan de finish.

De schoen moest weer uit, de ‘indringer’ gooide ze snel in haar box met spullen. ,,Ik heb geen idee wat het was”, zei Klamer, die kostbare tijd verloor bij die moeizame wissel. Ze kwam na de 38,5 kilometer fietsen door Rio de Janeiro als tweede in de wisselzone, maar ging er pas als achttiende uit. De opgelopen achterstand op de koplopers kon Klamer nooit meer goedmaken.