nederland

Kabinet scherp op onrust bij begin schooljaar

Door ANP - 19 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet blijft zeer alert op de spanningen onder Turkse Nederlanders. Scholen zijn benaderd om zo mogelijke onrust in de kiem te smoren en aangiften van bijvoorbeeld bedreiging en intimidatie worden met prioriteit behandeld. Die boodschap gaven premier Mark Rutte en minister Lodewijk Asscher (Integratie) vrijdag.

Rutte en Asscher willen niet dat de onrust die begon na de mislukte couppoging in Turkije verder naar Nederland wordt geïmporteerd, herhaalden zij vrijdag nu veel vakantiegangers terugkeren en de scholen weer beginnen.

Ook nieuwe oproepen op Twitter om vermeende aanhanger van de Gülen-beweging aan te geven bij de Turkse autoriteiten en het betitelen van enkele journalisten van Zaman Hollanda als ‘terroristen’ vinden zij niet wenselijk. ,,We willen niet dat al die conflicten uit Turkije hier binnenkomen”, aldus Rutte.