nederland

Klassieke muziek klinkt over Prinsengracht

Door ANP - 20 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Duizenden mensen hebben zaterdagavond genoten van de klassieke klanken van het Amsterdamse Prinsengrachtconcert. De Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg zong tijdens de 35e editie van het concert onder begeleiding van het internationale ensemble Il Pomo d’Oro. Zoals ieder jaar klonk als afsluiter Aan de Amsterdamse grachten, dat luidkeels werd meegezongen door het publiek vanaf de kades en de bootjes in het water.

Tijdens het concert, waar ook cellist Edgar Moreau en countertenor Maarten Engeltjes te horen waren, kwam muziek voorbij van Hndel, Vivaldi, Gluck en Bach. Voorafgaand aan het hoofdprogramma, dat om 21.20 uur begon, speelde de Nederlandse violist Mathieu van Bellen. Hij kreeg vorig jaar de Grachtenfestivalprijs voor een jonge musicus die aan het begin staat van een veelbelovende internationale carrière.

Het Prinsengrachtconcert, georganiseerd door AVROTROS, was rechtstreeks te volgen op NPO 2 en NPO Radio 4.

In de middag had het Kinderprinsengrachtconcert plaats, waarbij jong klassiek talent centraal stond. Dit keer stonden de 11-jarige harpiste Merle van der Lijke, de 13-jarige cellist Joaquín de la Cruz en de 12-jarige klarinettiste Nynke Dijkstra op het podium. Zij traden op met Jan Smit, O’G3NE en Maan.