nederland

Koenders: hulp aan Aleppo heeft prioriteit

Door ANP - 01 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – De internationale gemeenschap moet druk uitoefenen op de Syrische regering om een einde te maken aan het beleg van de stad Aleppo. Dat schrijft minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) in een maandag gepubliceerd opiniestuk in de Volkskrant.

In de Syrische stad worden volgens Koenders feitelijk zo’n 300.000 burgers belegerd. ,,Er bestaat een reëel risico dat de naam ‘Aleppo’ opnieuw synoniem wordt voor het falen van de internationale gemeenschap”, waarschuwt de minister.

Volgens Koenders kan alleen internationale druk een grotere ramp helpen voorkomen. Hij roept de Verenigde Naties, de Internationale Steungroep voor Syrië en andere landen op ,,het Assad-regime met luidere stem” aan te dringen op een einde aan de belegering. Koenders: ,,Dit soort druk heeft effect.”