nederland

Koning: het zijn fantastische Spelen

Door ANP - 16 augustus 2016

RIO DE JANEIRO – Koning Willem-Alexander omschrijft de Olympische Spelen in Rio als ,,fantastische Spelen”. ,,Iedereen geeft het uiterste om er het mooiste van te maken”, zei de koning dinsdag na een bezoek aan het olympisch dorp tegen het ANP.

De koning zag ,,onverwachte successen, natuurlijk ook persoonlijke teleurstellingen”, zo zei hij. ,,Maar het mooiste waar we vanuit moeten gaan is dat iedereen zijn uiterste best doet en hier alles geeft op de Olympische Spelen om een topprestatie neer te zetten. En om dat te mogen zien is fantastisch.”

Willem-Alexander bezocht het olympisch dorp samen met koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Ariane en Alexia. Zij werden ontvangen door chef de mission Maurits Hendriks. De Oranjes voerden in het atletendorp gesprekken met verschillende sporters. De koning woont sinds zondag met zijn gezin olympische wedstrijden bij.

Zo zaten zij maandag op de tribune bij het turnen en zagen Sanne Wevers op de balk een gouden medaille winnen. Dinsdagavond waren ze ook aanwezig bij het turnen, waar ze verschrikt Epke Zonderland van de rekstok zagen vallen.