nederland

Lowlands trekt bijna 54.000 bezoekers

Door ANP - 21 augustus 2016

BIDDINGHUIZEN (ANP) – Voor muziekfestival Lowlands zijn dit jaar uiteindelijk 53.751 kaarten verkocht. Dat waren er fors meer dan vorig jaar, toen ruim 48.000 mensen op het driedaagse evenement afkwamen.

Hoewel de festivalbezoekers het niet het hele weekend droog hielden, had de regen volgens de organisatie uiteindelijk nauwelijks invloed op de festivalsfeer. ,,We mochten ons vandaag ondanks fikse buien in de handen knijpen”, zei een woordvoerder.

Een van de grote publiekstrekkers was de Britse band Muse. ,,Daar stond het bomvol”, aldus de woordvoerder. Niet alleen musici stonden dit jaar op de planken. Zo konden bezoekers onder meer toekijken terwijl turner Yuri van Gelder in de ringen hing. Hij moest eerder vanwege wangedrag de finale missen op de Olympische Spelen, maar kreeg een herkansing én daverend applaus in Biddinghuizen.