nederland

Man aangehouden op Bonaire voor dood agent

Door ANP - 23 augustus 2016

KRALENDIJK (ANP) – Op Bonaire is een man aangehouden die mogelijk iets te maken heeft met de vorige week doodgeschoten Nederlandse politieagent. De politie doorzocht een woning in de stad op het Antilliaanse eiland, omdat daar een verdacht voertuig was gezien. De eigenaar van het voertuig is aangehouden en het voertuig is in beslag genomen.

Of hij iets met de zaak te maken heeft, wordt nu onderzocht, laten het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en het Openbaar Ministerie dinsdag weten. ,,Verdere mededelingen kunnen in het belang van het onderzoek niet worden gedaan.”

De 45-jarige agent, die sinds 2013 bij het KPCN werkt, kwam vorige week om het leven bij een een vuurgevecht met criminelen. De politieman was met een collega naar een woning aan de westkant van het eiland gestuurd, waar een overval werd gepleegd. Toen de agenten arriveerden, kwam het tot een achtervolging en vervolgens tot een schietpartij. Het slachtoffer werd gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar kon niet meer worden gered.