nederland

Ministeries bestuderen blanco sigarettenpakjes

Door ANP - 03 augustus 2016

DEN HAAG (ANP) – De verkoop van ‘blanco’ pakjes sigaretten zonder merklogo’s van de fabrikanten kan in Nederland de toekomst zijn. De ministeries van Volksgezondheid en Economische Zaken bestuderen deze maatregel om de verpakkingen minder aantrekkelijk te maken. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving door het AD.

Op de pakjes zijn waarschuwende teksten en foto’s nu al verplicht. Maar de verpakkingen zijn nog steeds voorzien van de ‘aantrekkelijke’ merklogo’s, kleuren en lettertypen van de fabrikanten.

Volgens de ministeries is het het zogeheten plain packaging één van de opties die worden bekeken. De Tweede Kamer had gevraagd om extra maatregelen tegen aantrekkelijke sigarettenverpakkingen. De plannen moeten voor 1 oktober gereed zijn.