nederland

NS-bus in de file door controles Schiphol

Door ANP - 02 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Reizigers die dinsdag van Amsterdam naar Schiphol willen, doen er goed aan extra veel tijd uit te trekken voor hun reis. Door werkzaamheden aan het spoor rijden de treinen tussen de stations Sloterdijk en de luchthaven niet, waardoor passagiers met de bus verder moeten. Door de extra veiligheidscontroles rondom Schiphol, doen die bussen er echter langer over dan gepland.

Volgens een woordvoerster van de NS vertrekken er elke vijf minuten zo’n vier bussen, maar is het moeilijk te zeggen hoe lang de reizigers uiteindelijk onderweg zijn. De NS-bussen kunnen namelijk niet over een speciale busbaan en belanden dus tussen de rest van het verkeer op de luchthaven.

Spoorbeheerder ProRail is zondagavond begonnen met het aansluiten van nieuwe sporen tussen Duivendrecht en Schiphol.