nederland

Oekraïne houdt doeken Westfries Museum vast

Door ANP - 04 augustus 2016

HOORN (ANP) – De vijf gestolen 17e-eeuwse schilderijen uit het Westfries Museum in Hoorn die in april en mei in Oekraïne zijn teruggevonden, komen voorlopig nog niet terug. Het museum heeft de feestelijke terugkomst die gepland stond voor begin september op de lange baan geschoven, nu Oekraïne een eigen onderzoeksteam heeft gezet op de identificatie van de topstukken.

Het museum heeft hiervoor veelal eeuwenoude documenten moeten aanleveren om te bewijzen dat de schilderijen uit Hoorn komen. Sindsdien is het stil, waardoor het museum in grote onzekerheid verkeert over wanneer de werken terugkeren, zei een woordvoerster donderdag na een bericht hierover in De Telegraaf.

De werken maken deel uit van in totaal 24 schilderijen die in 2005 uit het Westfries Museum werden gestolen.