nederland

OM: werkstraf Ajax-fan om ‘stroppop’ Vermeer

Door ANP - 24 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – Ajax-aanhanger Ferdi T. (27) uit Wageningen moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft voor de belediging en bedreiging van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer een werkstraf krijgen van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De aanklager vroeg de rechtbank in Amsterdam woensdag daarnaast de man een gebiedsverbod van drie jaar voor de Amsterdam Arena op te leggen.

T. hing op 7 februari in de Arena tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (2-1) een bruine opblaaspop aan een strop over de reling van sfeervak 410. Op het witte shirt stond aan de ene kant de tekst ‘Vermeer 1’. Aan de andere kant stond ‘NSB’. De doelman, jarenlang sluitpost van Ajax, stapte aan het begin van het vorig seizoen over naar de grote rivaal uit Rotterdam.