nederland

‘Ontuchtdocent eerder ontslagen op 2 scholen’

Door ANP - 26 augustus 2016

ROTTERDAM (ANP) – De wiskundedocent die deze week werd opgepakt omdat hij ontucht zou hebben gepleegd met meisjes, is een paar jaar geleden op twee Rotterdamse middelbare scholen ontslagen na ongewenst gedrag. Zij hebben dat toen aangekaart bij de Onderwijsinspectie, aldus het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag na berichtgeving van de regionale omroep RTV Rijnmond.

De verdachte was volgens het OM voor dit soort zaken niet eerder in beeld bij politie en justitie.

Het Comenius College ontsloeg de 28-jarige man uit Spijkenisse in 2011 na seksueel getinte chatgesprekken met een leerlinge. Op de Rotterdamse VAVO, waar volwassenen deelcertificaten kunnen halen, is hij ontslagen na een amoureuze toenaderingspoging van een meerderjarige leerlinge.

Onlangs deden de eerste slachtoffers aangifte. Ze zijn tussen de twaalf en zestien jaar. De zaak kwam mogelijk in een stroomversnelling nadat de wiskundeleraar vorige maand is aangehouden op verdenking van aanranding.