nederland

Oordeel uitlevering Turkije uitgesteld

Door ANP - 19 augustus 2016

ARNHEM (ANP) – De rechtbank in Arnhem heeft vrijdag een besluit uitgesteld of een man uit Nijmegen (23) mag worden uitgeleverd aan Turkije. Door de ,,instabiele en onduidelijke omstandigheden in Turkije en de onzekerheden hoe de omstandigheden zich in Turkije zullen ontwikkelen”, zeggen de rechters niet goed te kunnen beoordelen of uitlevering van de man toelaatbaar is.

,,Pas als de toestand in Turkije is gestabiliseerd is het voor de rechtbank mogelijk een goed oordeel te vormen over de toelaatbaarheid van de uitlevering”, stelt de rechtbank. Het besluit is daarom voor onbepaalde tijd aangehouden.

Nederlandse rechters zijn erg voorzichtig geworden met verzoeken uit Turkije, na de mislukte staatsgreep daar. Ook sommige andere rechters hebben besloten om nog geen besluit te nemen over Turkse uitleveringsverzoeken.