nederland

Overleg Rutte en Merkel over brexit

Door ANP - 19 augustus 2016

BERLIJN (ANP/DPA) – De Duitse bondskanselier Angela Merkel spreekt volgende week vrijdag met premier Mark Rutte over de brexit. Het gesprek is onderdeel van een reeks ontmoetingen tussen Merkel en andere Europese leiders over het uittreden van Groot-Brittanië uit de Europese Unie. Ze reist volgende week ook naar Estland, Tsjechië, Slowakije en Hongarije voor gesprekken met de leiders van die landen.

Rutte is samen met de premiers van Zweden, Finland en Denemarken uitgenodigd voor overleg op vrijdagavond in Slot Meseberg in de Duitse deelstaat Brandenburg.

Frankrijk, Duitsland en Italië houden aanstaande maandag een minitop op het eilandje Ventotene. De Franse president Franois Hollande, Angela Merkel en de Italiaanse premier Matteo Renzi komen bijeen om te praten over de koers van de EU na het Britse vertrek. Verder staan de toestand in Turkije en de vluchtelingencrisis op de agenda.