nederland

Politie toont foto’s relschoppers bekerfinale

Door ANP - 31 augustus 2016

ROTTERDAM/UTRECHT (ANP) – Het rechercheteam dat de rellen tijdens de afgelopen bekerfinale bij De Kuip in Rotterdam onderzoekt, heeft woensdag foto’s van veertien vermoedelijke relschoppers op politie.nl geplaatst. Ook laat de politie ze woensdagmiddag zien in het regionale opsporingsprogramma van RTV Utrecht, Bureau Hengeveld.

Het onderzoeksteam heeft beeldmateriaal waaruit blijkt dat de veertien bij de ongeregeldheden betrokken waren. De recherche heeft hun identiteit de afgelopen tijd echter nog niet kunnen achterhalen. Daarom wordt nu de hulp van het publiek ingeschakeld en worden de verdachten herkenbaar in beeld gebracht.

Sommige betrokkenen bij de rellen hebben zichzelf wel eerder gemeld. Anderen heeft het politieteam herkend. De politie waarschuwde vooraf dat niet geïdentificeerde verdachten via politie.nl en regionale opsporingsprogramma’s zouden worden getoond.

Voor en na de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht (2-1) ontstonden vechtpartijen tussen de twee supportersgroepen. Het geweld richtte zich ook tegen de politie en stewards. Dat gebeurde onder meer op de hoek van de Breeweg met de Donkerslootstraat. De politie greep in en een ME-bus werd bekogeld. Bij de incidenten na de wedstrijd raakten drie politieagenten gewond.