nederland

Prinsengracht weer even een concertzaal

Door ANP - 20 augustus 2016

AMSTERDAM (ANP) – De Prinsengracht in Amsterdam is zaterdagavond weer omgetoverd tot een grote concertzaal. Naar verwachting komen duizenden mensen kijken, vanaf hun bootjes of vanaf de kades, naar de 35e editie van het Prinsengrachtconcert.

Tijdens het klassieke concert zingt de Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg. Ze wordt begeleid door het internationale ensemble Il Pomo d’Oro. Ook cellist Edgar Moreau en countertenor Maarten Engeltjes doen mee. Ze laten onder meer werk horen van Hndel, Vivaldi, Gluck en Bach. Zoals ieder jaar komt ook de klassieker Aan de Amsterdamse grachten weer voorbij.

Voorafgaand aan het hoofdprogramma, dat om 21.20 uur begint, speelt de Nederlandse violist Mathieu van Bellen. Hij won in 2015 de Grachtenfestivalprijs, bedoeld voor een jonge musicus die aan het begin staat van een veelbelovende internationale carrière.

Organisator AVROTROS zendt het concert rechtstreeks uit op NPO 2 en NPO Radio 4.